Voor De Show is ontwikkeld door Cultuurconnect ism partners en experten: cultuurcentra, docenten muzische vorming, experten in cultuureducatie, theatermakers, gezelschappen, leerkrachten en met ontwikkelaars van educatieve games Curious Cats en Happy Volcano.

Het spel wordt mogelijk gemaakt dankzij

  • cultuurcentra en cultuurhuizen die dit aanbieden aan de scholen in hun omgeving

  • gezelschappen die de nodige data van hun voorstelling invoeren in het spel (foto’s, tekst, video) en aangeven welke spelopdrachten aanraders zijn voor hun voorstelling.

  • leerkrachten en scholen die met hun leerlingen het spel spelen en zo de theaterbeleving compleet maken.

 

Werkten mee achter de schermen van Voor De Show:  

Bram Kelchtermans is als theaterdocent aan de slag in het non-formele circuit. Zo kan je hem als docent tegenkomen bij Wisper en Artforum. Hij is ook verbonden met de afstudeerrichting drama in de educatieve master muziek en podiumkunsten van Luca School of Arts. Hij ontwikkelde educatief materiaal voor verschillende gezelschappen. Daarnaast maakt hij met Fernand Speelt schoolvoorstellingen voor het secundair onderwijs. 

Dafne Maes is danseres, choreograaf, educatief medewerker en onderzoeker. Haar passie voor dans wil ze doorgeven aan iedereen via verschillende projecten. Via LAP presenteert ze dansvoorstellingen, familiedagen en workshops voor kinderen, jongeren en families. Als lector muzische vorming is ze verbonden aan de Karel De Grote Hogeschool. Ze is auteur van Nelsons dansboek en Nelsons speelboek. Dafne nam deel aan brainstorms en gaf feedback bij de spelopdrachten van Voor De Show. 

Ellen Vanmaele is R&D projectmanager bij Cultuurconnect. Zij zat in de cockpit toen Voor De Show tot leven kwam als concept en testte de prototypes in de klassen.

Eva Vandersypen is directeur van de Sint-Albertschool in Sint-Jans-Molenbeek. Ze werkte voorheen bij CANON Cultuurcel en volgde de expertopleiding Cultuur in de Spiegel. Als gewezen leerkracht, muzisch coördinator en beleidsondersteuner op een muzische school zit kunst en cultuur in haar DNA ingebakken. 

Evi Gillard is productmanager Beleving en Inspiratie bij Cultuurconnect. Zij begeleidt Voor De Show van bij het prille eerste experiment tot een volwaardig product. In overleg met de partners zorgt ze ervoor dat Voor De Show kan groeien en evolueren. 

Hanne Slock is drama-docent aan de Academie voor Podiumkunsten Gent én dramalector aan de Lerarenopleiding van HOGENT. Haar drijfveer was ooit om meer drama in de klas te brengen. Na haar toneelopleiding aan de Fontys Hogeschool kon ze eindelijk mijn droom waarmaken. “Een educatief project  als 'Voor de show' is dan ook iets dat ik heel graag ondersteun.”

Jeroen Janssen is de managing director bij Happy Volcano. Hij zorgt dat projecten als Voor De Show in goede banen geleid worden. In zijn vrije tijd vind je hem achter het fornuis of met een goed boek.

Jeroen Swyngedouw programmeert o.a. de schoolvoorstellingen in het cultuurcentrum Brasschaat. Hierbij heeft hij niet enkel oog voor het culturele product maar ook voor de educatieve verwerking ervan. Het digitale theaterspel 'Voor De Show' zorgt ervoor dat leerkrachten en leerlingen optimaal met de voorstellingen aan de slag kunnen. “Ik ben blij en fier dat ik het verhaal van ‘Voor De Show’ mee heb kunnen schrijven.” 

Jill Van Parys is freelance Gamification & UX Designer. Met haar vorig bedrijf Curious Cats werkte zij mee aan het uitwerken en ontwerpen van Voor De Show. Dankzij haar talent om efficiënt, speels en enthousiast oplossingen te bedenken en te testen maakte het project grote sprongen vooruit tijdens de R&D-fase.

Koen Crul is docent muzische vorming en kunsteducatie aan Hogeschool VIVES studiegebied onderwijs, campus Brugge en auteur van de zeppelin-reeks, didactiek voor muzische vorming en kunsteducatie. Als learning designer ontwerpt en begeleidt hij samen met OETANG tools en trainingen voor de onderwijs- en de cultuursector. 

Nele Van Bouwel is leerkracht in het basisonderwijs. Zij testte Voor De Show met haar klas en gaf waardevolle feedback bij het spel en bij de handleidingen. “Het is een grote meerwaarde om schoolkinderen dichter bij de kunsten te brengen en ook om leerkrachten op een heel laagdrempelige manier hun klaskinderen voor te bereiden met erg veel respect voor de vaak ingewikkelde klascontext. Proficiat met dit project! En dank voor jullie harde werk! ”

Steven De Puydt is R&D projectmanager bij Cultuurconnect. Steven begeleidde de productontwikkeling van Voor De Show.

Dank voor de feedback en het testen tijdens de ontwikkeling aan: Huis Alma, theater FroeFoe, fabuleus, heater Tieret, Ultima Thule, hetpaleis, collectief verlof, Warmo.es, LAP vzw,  de vele cultuur- en gemeenschapscentra met in het bijzonder CC Brasschaat, CC Mechelen, CC Vilvoorde,  CC Leuven en de  leerkrachten en scholen.

Opmerkingen?